Lastifil 809 G

Gevulde draad voor scheurvrije verbindingen

Gebruikt voor verbindingslassen tussen roestvast staal en moeilijk lasbare staalsoorten, verbindingslassen van CrNiMo stalen met laag koolstofgehalte (C <0.03%) en verbinden van martensitische chroomstaal soorten.

Zeer goede corrosieweerstand, hoge sterkte en kruipweerstand bij hoge temperaturen en hoge vloeibaarheid.

Regelmatige en mooi getekende rupsen en een uitstekende röntgen kwaliteit.

Specificaties en gebruik

Toepassing

Verbindingen tussen roestvast staal en moeilijk lasbare staalsoorten zoals fijnkorrelig staal, CrMo staal, hoog koolstofhoudend staal, Mo houdende roestvaste staalsoorten en bepaalde martensitische chroomstaal soorten.

Instructies

Alle sporen van vuil verwijderen van de lasnaadkanten. Lassen met een “stick-out” tussen 15 en 25 mm. Vooraleer een tweede pas te leggen steeds de slak verwijderen met roestvaststalen borstel of slijpschijf. De interpass temperatuur in de laszone moet beneden 200 °C blijven, zoniet eerst laten afkoelen vooraleer een nieuwe pas te leggen.

Martensitische chroomstaal soorten voorverwarmen tussen de 200 °C en 300 °C, afhankelijk van de materiaaldikte en het koolstofpercentage. De interpass temperatuur mag in dit geval niet de 375 °C overschrijden.

Om de juiste draadvoering te verkrijgen is het nodig de gepaste aandrijfwieltjes voor gevulde draden te monteren op de draadstuwer.

Specificaties

Lasprocédé: Gevulde Mig/Mag lasdraad (FCAW)
Materiaaltype: Roestvast staal (inox) / Hoog gelegeerd staal
Lasposities: Alle
Norm: EN 12073
Classificatie: T 23 12 2 L R C/M 3
Norm: AWS A5.22
Classificatie: E 309L Mo T0-4
Minimale verpakking: Spoel van 12.5 kg (in kartonnen doos)