lasapparaat kopen

Je hebt beslist dat je een lasapparaat gaat kopen.

Mooi. Maar wat nu: welk is het beste voor mij? Hoe kies ik het lasapparaat dat me op het lijf is geschreven?

1. Elektroden, MIG/MAG- of TIG-lasapparaat?

Je eerste selectie is op het lasprocédé. Ga je een TIG-lasapparaat kopen, een MIG/MAG-lasapparaat kopen of een elektroden lasapparaat kopen? Afhankelijk voor het werk dat je wilt uitvoeren, kies je best voor het één of het ander. Of je kiest voor elektroden, TIG- en MIG-lassen in één toestel

Laat je zeker adviseren welk type lasapparaat je best gaat kopen. Lastek heeft al vele duizenden lasapparaten aan de man gebracht, en telkens slaagden we erin om uit te vissen welk lasapparaat men best zou kopen. Niet zelden blijkt dat een ander type te zijn dan men eerst voor ogen had.

2. Welke metaalsoorten ga ik vooral lassen?

Ga je het lasapparaat kopen om stalen constructies mee te lassen? Inox trappen? Gietijzeren motorblokken herstellen? Er zijn tal van mogelijkheden en combinaties mogelijk, en elke toepassing heeft zijn invloed op welk type lasapparaat je best gaat kopen.

3. Lassen van dunne of dikke plaat?

Werk je met dik plaatmateriaal of eerder het fijnere werk? Dat heeft een invloed op het model van lasapparaat dat je gaat kopen. Vaak heb je meer vermogen nodig om dikker materiaal met elkaar te verbinden, en dat heeft zijn invloed op welk lasapparaat geschikt is.

4. voor hobby of professioneel gebruik?

Je kan een lasapparaat kopen voor occasioneel gebruik, of voor regelmatig tot continu gebruik. Het spreekt voor zich dat je een ander lasapparaat gaat kopen als je 7 keer per jaar last, dan wel 7 keer per week. De lasapparatuur van Lastek is gericht op professionelen. Dat houdt in dat de kwaliteit erg hoog is, de technologie op het scherp van de snee, en dat elk lasapparaat gemaakt is om lang mee te gaan. Lassers winnen qua tijd en geld door de kwaliteit van hun apparaat.

Hoeft het niet de absolute top te zijn, kan je rekenen op klassieke, maar ook zeer degelijke, lasapparatuur van Eburon. Ook gericht op professioneel gebruik, maar nog niet voorzien van de allernieuwste snufjes zoals een Lastek. De lasapparatuur van Eburon is logischerwijs gunstiger geprijsd dan die van Lastek. 

Merk op dat 1 van de varianten op een lasapparaat de inschakelduur is. “100% inschakelduur“ betekent dat je lasapparaat non-stop kan werken, zonder dat je het apparaat wat rust moet geven omdat het bijvoorbeeld oververhit zou raken en je aan vermogen zou inboeten.

5. Wat krijg je erbij?

Je gaat een lasapparaat kopen, maar hoe ziet het totaalplaatje eruit? Zit je ook gerust nadat je je factuur betaalt? Met andere woorden: hoeveel zekerheid krijg je bij de aankoop van mijn lasapparaat? Hou rekening met volgende randvoorwaarden:

  • Praat ik met mensen of met een computer?
  • Zal ik makkelijk aan onderdelen raken? Ook na vele jaren?
  • Is er een hersteldienst van dit merk in België en Nederland?
  • Kan ik op een ingebruikstelling rekenen als ik het lasapparaat ga kopen?
  • Is er een mogelijkheid tot lasopleiding rond het specifieke lasapparaat of lasproces?
  • Is er straks nog een respectabele restwaarde?

Ook dergelijke randfactoren neem je best mee in je beslissing welk lasapparaat te kopen. Als je een echte vakman bent, top laswerk wilt leveren en tijd wilt besparen, dan heeft Lastek een gamma dat bij je past. Solide, high tech, voor professioneel langdurig gebruik. En alle randvoorwaarden krijg je er zomaar bij. Moet het niet per sé het allerbeste te zijn, maar wel degelijk: check de Eburon-lasapparaten

 

Al duizenden adviezen verstrekt

Graag hulp bij je keuze? Vul hier je postcode in en contacteer de adviseur van je regio. Zij hebben samen al duizenden mensen geholpen om het perfecte lasapparaat te kopen.